Menü
+36 30 959 1661
angol@angolnyelviskola-debrecen.hu
4025 Debrecen, Hatvan u. 58
Mitől más a Myschool Nyelviskola Debrecenben
Mitől más a Myschool Nyelviskola Debrecenben
Tanulj meg tanulni Évivel!

Tanulj meg tanulni Évivel!

2018
Dec
20.

Tanulj meg tanulni!


Szeretünk hatékonyak lenni az élet minden területén. Természetesen a tanulással is így vagyunk, de vannak olyan rossz szokásaink, amik megnehezítik ezeket a törekvéseket. Ennek a sorozatnak a célja, hogy hasznos tippekkel és a tanulás mikéntjével ismertessen meg.


Vol.1.

Halogatok! Mit tegyek?


Ne halogass :)  Persze könnyű ezt mondani, hisz épphogy leülnél tanulni, ellenállhatatlanul csábítóvá válik az a youtube videó, amit tegnap küldött át a szobatársad; meglátod, hogy üzeneted érkezett, hirtelen észreveszed a rengeteg mosogatnivalót a konyhában.

Erre találták ki a Pomodoro-módszert.

Mi a pomodoro?
hát ez:

Kíváncsi lettél, ugye, hogy hogyan segíthet neked egy paradicsom alakú műanyag konyhai időmérő. Íme a recept:


1.    Végy egy konyhai időmérőt (nem kell, hogy paradicsomalakja legyen). Nem ajánlom a telefon használatát: lásd a bevezetőt :) . Konyhai időzítő helyett lehet nálad egy ébresztő óra is. Gyakorlatilag bármilyen erre szolgáló eszköz jó lehet, csak ne legyen rajta internet.
2.    Állítsd be rajta azt az időt, amit a tanulásra szeretnél szánni. Ha 15 perced van, akkor annyit, ha viszont van –például- két órád, akkor mindenféleképpen tarts szünetet legalább 20-25 percenként.
3.    Tegyél el az asztalról (és a közeledből) minden eszközt, ami elveheti a figyelmedet (telefon, magazin, laptop, kiskutya). Próbálj meg kiiktatni minden tényezőt, ami megzavarhatja a tanulást.
4.    Koncentrálj! Nem lehet úgy 100-os teljesítményt nyújtani, hogy közben arról álmodozol, milyen csinos a szomszéd lány az új ruhájában.
5.    Ha az időzítő jelez, veregesd meg a vállad és jutalmazd meg magad! Igyál egy forrócsokit, vagy nézd meg az üzeneteidet (csak ne felejts el ehhez is beállítani az órádat ;) )
Ezzel az egyszerű módszerrel megváltoztathatod azt a mélyen rejlő hitedet, hogy nem vagy elég ügyes/okos, nincs nyelvérzéked, hogy genetikailag be vagy oltva angol ellen.


Következő bejegyzésünkben egy kis elméleti háttérrel fogunk szolgálni arról, hogy mi is a tanulás.