Menü
+36 30 959 1661
angol@angolnyelviskola-debrecen.hu
4025 Debrecen, Hatvan u. 58
Cikkek, tippek és ajánlások
Cikkek, tippek és ajánlások
Tanulj meg tanulni Évivel!

Tanulj meg tanulni Évivel!

2018
Dec
20.

Tanulj meg tanulni!


Szeretünk hatékonyak lenni az élet minden területén. Természetesen a tanulással is így vagyunk, de vannak olyan rossz szokásaink, amik megnehezítik ezeket a törekvéseket. Ennek a sorozatnak a célja, hogy hasznos tippekkel és a tanulás mikéntjével ismertessen meg.


Vol.1.

Halogatok! Mit tegyek?


Ne halogass :)  Persze könnyű ezt mondani, hisz épphogy leülnél tanulni, ellenállhatatlanul csábítóvá válik az a youtube videó, amit tegnap küldött át a szobatársad; meglátod, hogy üzeneted érkezett, hirtelen észreveszed a rengeteg mosogatnivalót a konyhában.

Erre találták ki a Pomodoro-módszert.

Mi a pomodoro?
hát ez:
pomodoro angol nyelvtanulás


Kíváncsi lettél, ugye, hogy hogyan segíthet neked egy paradicsom alakú műanyag konyhai időmérő. Íme a recept:

 

  1. Végy egy konyhai időmérőt (nem kell, hogy paradicsomalakja legyen). Nem ajánlom a telefon használatát: lásd a bevezetőt :) . Konyhai időzítő helyett lehet nálad egy ébresztő óra is. Gyakorlatilag bármilyen erre szolgáló eszköz jó lehet, csak ne legyen rajta internet.

  2. Állítsd be rajta azt az időt, amit a tanulásra szeretnél szánni. Ha 15 perced van, akkor annyit, ha viszont van –például- két órád, akkor mindenféleképpen tarts szünetet legalább 20-25 percenként.

  3. Tegyél el az asztalról (és a közeledből) minden eszközt, ami elveheti a figyelmedet (telefon, magazin, laptop, kiskutya). Próbálj meg kiiktatni minden tényezőt, ami megzavarhatja a tanulást.

  4. Koncentrálj! Nem lehet úgy 100-os teljesítményt nyújtani, hogy közben arról álmodozol, milyen csinos a szomszéd lány az új ruhájában.

  5. Ha az időzítő jelez, veregesd meg a vállad és jutalmazd meg magad! Igyál egy forrócsokit, vagy nézd meg az üzeneteidet (csak ne felejts el ehhez is beállítani az órádat ;) )
    Ezzel az egyszerű módszerrel megváltoztathatod azt a mélyen rejlő hitedet, hogy nem vagy elég ügyes/okos, nincs nyelvérzéked, hogy genetikailag be vagy oltva angol ellen.

 

Következő bejegyzésünkben egy kis elméleti háttérrel fogunk szolgálni arról, hogy mi is a tanulás.